? Dagens....

Svullen under ögonen.. ögon ploppar ut snart.. det gör ont...
Dock fick jag inte åka till sjukhuset... skulle vänta några dagar för se om det ger med sig tyckte vårdupplysningen... suck.. jaja knapra värkisar... slötitta på tv.. knappa med datorn...det är det jag gör...
Ska nog gå och sova en stund nu.. känns som det behövs..

Lämnat Jon på dagis och Andreas på skolan... så att de får leka av sig lite...
När jag lämnade av Andreas på skolan så var det en klasskamrat som nätt och jämnt hann innanför dörren innan hon klagade över illamående... stackarn... usch att sånt där skall komma så snabbt..
Hoppas att hon blir frisk snabbt den lille stackarn...
Hann dock på toaletten innan allt kom...

Andreas är så duktig att gå till skolan nu.. inga problem alls...
Går in.. tar av sig ytterkläderna och nästan springer in... glömmer nästan att säga hej å till mig..
Och idag glömde vi glasögonen hemma... åkte och hämtade dem efter att jag kört Jon till dagis...
Brukar bli problem om jag kommer igen till skolan.. men inte denna gång... gick hur bra som helst... bara att lämna glasögonen och åka... super bra...

Och nu till detta hälsosnack... gud vad jag är less på hälsosnack... allt går överstyr... suck...
Nu får ungarna inte ha med sig riskaka till ett av sina mellisar... (den sk frukstunden där de skall ha med sig antingen en frukst eller nått annat ätbart såsom macka eller liknande)
Fick hem en lapp där det stod vad de pratat om på föräldramötet förra torsdagen (kunde inte vara med då)
och bl.a. så stod det att de beslutat att barnen inte fick ta med sig riskaka...
Frågade Andreas lärare vad de grundade de beslutet på..
Först lät det så bra att det beror på att det smular så att de torkar av sig på mattan.. (när det gäller riskakor med smak så blir det ju väldigt kladdigt på något sätt).. sen så kom det gamla vanliga "och sen är det ju inte så näringsrikt".. suck

Nä må så vara att det inte innehåller speciellt mycket näring... men gör 1 äpple det då.. nä inte speciellt mycket.. och det är ju dessutom så att man kan ha någon form av pålägg på riskakan och vips så blir det näringsrikt... dessutom vad gör det att de får något mindre näringsrikt någongång ...de äter ju faktiskt både en näringsrik lunch och ett näringsrikt mellanmål på skolan + att de äter en näringsrik middag hemma.

Är lite smått less på föräldrar som hakar upp sig på detta med näring hela tiden... vad som är bra och dåligt så till den milda grad.. suck..
Bara det här med vilken mjölk som skall serveras till lunchen...(som de klagade över förra året) de hade lättmjölk och mellanmjölk att välja mellan.
Likförbannat måste någon förälder klaga på att det inte finns standardmjölk... dvs den absolut fetaste mjölken...för barnen behöver dricka standardmjölk blaha blaha blaha...
Föräldrarna/föräldern ansåg att det enbart skulle finnas standardmjölk att få (när det gäller mjölk) inte lätt eller mellan...
Tog upp detta med dietisten som vi går hos med Andreas och enligt honom så gick det alldeles utmärkt för 6-åringar och äldre barn att dricka lätt eller mellanmjölk... det är bara mycket små barn som det är bra att ge standardmjölk i näringssyfte... (pga av fettet... oavsett vilken mjölk du väljer så innehåller nämligen alla mjölkalternativ 18 av 22 näringsämnen som människor behöver dagligen.)

Oj det blev visst mycket skrivet nu...

Postat av: Mira

Usch nu kanske jag är lite "dum" som säger nåt annat här, men äpple innehåller mer näring än riskaka. Ett äpple innehåller fibrer, vitaminer (C, B1, B2, Karoten, B6, E-vitamin bl.a), mineraler (fosfor, järn, kalcium, kalium osv). En riskaka är mer "tomma kalorier" som inte ger så mkt energi, de innehåller inga som helst grova fibrer som ger magen mättnadskänsla eller något att jobba med. Det är väl 100% kolhydrater (gjort på ris)? Plus olika smakförstärkare och kryddor.

Många tror att riskakor är smalmat, och paketen ger ju också sken av att vara bra snacks/mellanmål osv..men det är nog isåfall naturella riskakor med bra pålägg. Men då är isåfall en macka bättre, (och mer mättande) med grovt bröd osv.

Så det beror nog på hur man ser det. En frukt bara som den är kanske inte heller mättar, men den är mkt bättre näringsmässigt än vad en riskaka är.

Fast det betyder ju inte att riskakor inte är goda :) Har inte ätit några på väldigt länge, men vill minnas att en del smaker är jättegoda! Dock blir man ju sällan mätt på 1, så då måste man äta flera och det är då det blir onyttigt.

Dom får ju säkert näringsrik mat på skolan till lunch (hoppas jag!), men dom kanske vill att barnen ska få i sig näring där emellan också för att orka med dagen. Riskakor är som sagt lite "tomma kalorier" som man inte får så mkt energi av och som inte mättar så bra.

(Fast nu vet ju inte jag om det är bara riskaka han äter, han kanske har med annat till som tillbehör och då gör det ju skillnad).

Oj vad långt det blev, sorry! :D

2010-09-05 @ 09:20:37
Postat av: Åsa

Givetvis har du rätt att ett äpple innehåller mer näring... det var fel av mig att skriva som jag gjorde... det jag menade var att folk hakar upp sig på småsaker som en riskaka...istället för att kanske tänka på det som verkligen är fel... dvs godis och snacks..

Jag är medveten om att en riskaka är näringsfattigt... men som jag skrev så har man ju någonting på..

Och sen var det egentligen inte bara riskakan i sig jag blev irriterad på utan det var mer på att folk skall vara så infernaliskt hälsomedvetna...att de inte tänker på något annat... försök att leva livet men givetvis att äta något så när bra. lagomt är bäst anser jag.. nu råkade det bli så att min ståndpunkt fick förklaras av en riskaka :))

2010-09-06 @ 07:16:53
URL: http://franmolnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Glad och utåtriktad tjej med ett hett temperament. Bor i villa tillsammans med min man, två söner och fyra hundar. Gift sedan 20080808. Gastric Bypass opererad 20100324. Har än så länge gått ner ca 83 kg Största intresset är hund- och friluftsliv.


Här just nu:
Totalt idag:
Totalt denna vecka:
Totalt denna månad:
Totalt antal besökande



   12/8 SEMESTER
   17/8 M5 utb
   18/8 M5 utb
   19/8 Valpkurs
   21/8 skolstart


ANDREAS

Född 030916
Födelsevikt: 2910 gram
Födelselängd: 49 cm

*

JON

Född 050610
Födelsevikt: 3310 gram
Födelselängd: 49 cm



ZILVA

Född 080716
Ras: Blandras

Meriter:

Godk Anlkl Viltspår
3x1:a pris öppenklass Viltspår

*

RIVA

Född 101113
Ras: Kelpie

Meriter:

Svensk Viltspårschampion
Känd mental status
*

EBBA

Född 120510
Ras: Jämte/vit älghund

Meriter:

Blivande jakthund


*

CANDY

Född 130412
Ras: Flatcoated Retriever

Meriter:

Liten och gullig



AKP

ANNA

BAKE WITH STYLE

CEFEUS

HUSnrNIO

LINDA-PAULINE

NEVNARIEN

NICKLAS

Photografia

RUGGUGGLAN

SNÖSTJÄRNA

STINA

CARLBOMS FOTOSKOLA


FÖLJ MIN BLOGG


? Året 2013
? Riva och bebisarna
? Så då har man då blivit mormor
? Pepparkaksknäck
? I kroppen min
? Hundhalsband
? Roligheter
? Shaker stil
? Blod och tårar
? Träbröllop




December 2013 September 2013 Augusti 2013 Juli 2013 Juni 2013 December 2012 November 2012 Oktober 2012 Augusti 2012 Juli 2012 Juni 2012 Maj 2012 April 2012 Mars 2012 Februari 2012 Januari 2012 December 2011 November 2011 Oktober 2011 September 2011 Augusti 2011 Juli 2011 Juni 2011 Maj 2011 April 2011 Mars 2011 Februari 2011 Januari 2011 December 2010 November 2010 Oktober 2010 September 2010 Augusti 2010 Juli 2010

RSS 2.0