? Pasta di Piero Moreno
Detta ser riktigt riktigt gott ut.
RECEPT
Hemlagad pasta
5 dl durumvetemjöl
3 st medelstora ägg
2 msk vatten
2 msk olivolja
2 krm salt
Såsen
300 g färsk svamp (kantareller eller karljoansvamp)
1 st gul lök
smör till stekning
5 dl vispgrädde
100 g parmesanost
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1. Att göra: Häll upp mjölet i en hög, gör ett hål i mitten. Tillsätt äggen i hålet samt olja, salt och vatten. Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och olja blandar sig. Fös nu försiktigt med ena handen ned lite mjöl i taget i äggsmeten. Blanda eller fös försiktigt ihop degen.
2. Beräkna minst 6-8 minuters knådning. Du ska ha en mjuk, blank och elastisk deg. Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.
3. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka. Skär eller sporra till olika former. Går också bra att använda en pastamaskin. Låt pastan hänga och torka en stund innan du kokar den.
4. Att göra: Koka pastan al dente. Skär svampen i bitar och hacka löken.
5. Fräs svampen i lite smör i en stekpanna så att vätska går bort. Lägg i löken och fräs tills den blir gyllengul.
6. Häll i grädden och låt koka upp. Låt sjuda i 3-4 minuter. Riv och rör ner parmesanosten. Salta och peppra. Lägg pastan i såsen och vänd runt ordentligt. Om det blir för stabbigt kan du späda med lite mjölk.
Blir nog detta nån dag här... nåndag när det bara är jag som skall äta..
Går nog inte riktigt hem hos resterande familjemedlemmar.
haha, kanske någon gång (:
Fin blogg :D
nu har jag en tävling på min blogg '' månadens superblogg''
man vinner reklam åt sin blogg på TRE hela sidor :D
en kommentar på enbartnatha.blogg.se vid inlägget, och du är MED ! :D
ber om ursäkt ifall du inte är intresserad , det är bara att ta bort kommentaren !