? BAKA BAKA EN LITEN KAKA
INGREDIENSER
300 gram smör
4,5 dl strösocker
3 st ägg
1,5 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk sirap
100 gram mörk blockchoklad
2 dl strösocker
100 gram smör
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och rör ner socker och ägg.
3. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i kastrullen och bred ut deni långpanna med bakplåtspapper.
4. Grädda i 15-20 minuter.
5. Blanda ingredienserna (men inte smöret) till glasyren i en gryta. Koka under omrörning i 15-20 minuter. Tag av kastrullen och vispa i smöret i bitar i grytan.
6. Bred smeten över kakan. Låt kakan stå över natten och gotta till sig.
Jag gillar choklad och gillar att det verkligen smakar choklad...så allt som oftast när jag bakar så brukar jag tillsätta mer kakao än det står i receptet.
Det gjorde jag även denna gång... Detta får man exprimentera själv med.. tyckte att 1,5 dl kakao var lite för lite.
Använde kanske 2-3 msk extra..blev en väldigt djup chokladsmak... riktigt gott.
Medför ju också att det inte behöver vara så stor bit man äter...utan det räcker med en liiiiiten bit för att stilla chokladbegäret.
I detta fall är det ju bra eftersom mängden fett och socker är ganska stor..
Jag gillar choklad och gillar att det verkligen smakar choklad...så allt som oftast när jag bakar så brukar jag tillsätta mer kakao än det står i receptet.
Det gjorde jag även denna gång... Detta får man exprimentera själv med.. tyckte att 1,5 dl kakao var lite för lite.
Använde kanske 2-3 msk extra..blev en väldigt djup chokladsmak... riktigt gott.
Medför ju också att det inte behöver vara så stor bit man äter...utan det räcker med en liiiiiten bit för att stilla chokladbegäret.
I detta fall är det ju bra eftersom mängden fett och socker är ganska stor..
300 gram smör
4,5 dl strösocker
3 st ägg
1,5 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk sirap
100 gram mörk blockchoklad
2 dl strösocker
100 gram smör
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och rör ner socker och ägg.
3. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i kastrullen och bred ut deni långpanna med bakplåtspapper.
4. Grädda i 15-20 minuter.
5. Blanda ingredienserna (men inte smöret) till glasyren i en gryta. Koka under omrörning i 15-20 minuter. Tag av kastrullen och vispa i smöret i bitar i grytan.
6. Bred smeten över kakan. Låt kakan stå över natten och gotta till sig.
Trackback