? Kantarell pasta
Rörde ihop en snabb, lättlagad och lite lyxig lunch idag..
Riktigt lyckad må jag säga..
Himelskt god.
Riktigt lyckad må jag säga..
Himelskt god.
Jag kallar den kantarellpasta..
Inte så fantasifullt namn men ändock ett namn
Här kommer receptet.
Pasta av valfri sort.
Kantareller av valfri sort. (jag valde gula och trattisar)
Matlagningsgrädde
vatten
Creme fraiche
Vitlök
Timjan
Salt
Svartpeppar
Persilja
Ljus redning
Gör så här
Koka pastan precis som du vill ha den. Jag föredrar al dente
Under tiden som du kokar pastan så låter du kantarellerna ljuda i lite vatten
Blanda i pressad eller hackad vitlök, timjan, salt och en snudd peppar.
Blanda därefter i creme fraichen och grädden.
Låt ljuda i några minuter.
Red såsen till önskad konsistens.(jag använde ljus redning)
Hacka persiljan och rör ner försiktigt eller strö över precis innan servering.
Eftersom jag gillar kött så stekte jag en skiva skinka (går även bra med bacon)
En grönsallad passar utmärkt till.
Smaklig måltid
När det gäller jag och recept så finns det en regel..jag följer ALDRIG recept.
Jag tar vad som finns hemma, blandar och det blir gott.
Exakt hur mycket av vardera ingrediens varierar efter tycke och smak.
Jag smakar helt enkelt mig fram till önskad smak.
Sen har jag väl nått sinne som gör att det oftast blir gott på första försöket.
Men hur som helst, jag skriver inte ut några mått eftersom jag helt enkelt inte har några .
Inte så fantasifullt namn men ändock ett namn
Här kommer receptet.
Pasta av valfri sort.
Kantareller av valfri sort. (jag valde gula och trattisar)
Matlagningsgrädde
vatten
Creme fraiche
Vitlök
Timjan
Salt
Svartpeppar
Persilja
Ljus redning
Gör så här
Koka pastan precis som du vill ha den. Jag föredrar al dente
Under tiden som du kokar pastan så låter du kantarellerna ljuda i lite vatten
Blanda i pressad eller hackad vitlök, timjan, salt och en snudd peppar.
Blanda därefter i creme fraichen och grädden.
Låt ljuda i några minuter.
Red såsen till önskad konsistens.(jag använde ljus redning)
Hacka persiljan och rör ner försiktigt eller strö över precis innan servering.
Eftersom jag gillar kött så stekte jag en skiva skinka (går även bra med bacon)
En grönsallad passar utmärkt till.
Smaklig måltid
När det gäller jag och recept så finns det en regel..jag följer ALDRIG recept.
Jag tar vad som finns hemma, blandar och det blir gott.
Exakt hur mycket av vardera ingrediens varierar efter tycke och smak.
Jag smakar helt enkelt mig fram till önskad smak.
Sen har jag väl nått sinne som gör att det oftast blir gott på första försöket.
Men hur som helst, jag skriver inte ut några mått eftersom jag helt enkelt inte har några .
Trackback